nieuws

Deense Cowi lijft Noorse ingenieurs in

bouwbreed Premium

Deense Cowi lijft Noorse ingenieurs in

kopenhagen – Het Deense ingenieursraadgevingsconcern Cowi wil de Noorse branchegenoot Interconsult ASA overnemen. Cowi reageert daarmee op de vorige week gelanceerde fusieplannen van de concurrenten Sweco en de Carl Bro-groep. Bestuur en management van Interconsult juichen het initiatief van Cowi unaniem toe, zo blijkt uit een mededeling van de partijen. Interconsult draaide vorig jaar een omzet van 66 miljoen euro met 650 medewerkers. Na aankoop van dit bedrijf zou de omzet van Cowi uitkomen op 350 miljoen euro. De combinatie Seweco/Carl Bro blijft desondanks met een omzet van krap 540 miljoen euro aanzienlijk omvangrijker. Cowi stelt echter te mikken op een leidende positie op de Noord-Europese raadgevingsmarkt en vanuit dat oogpunt is Interconsult ‘de ideale partner’. Bestuur en management van Interconsult zijn al even geestdriftig over het huwelijksaanzoek. ‘We krijgen een internationaal erkende professionele speler als eigenaar’, meent directievoorzitter Frode Kvaerneng. Opzet is om de transactie in december rond te hebben. Grootaandeelhouders in Interconsult zijn de personeelsstaf (40 procent), oliemaatschappij Statoil en diverse Noorse banken.

Reageer op dit artikel