nieuws

Corporatiedirecteur verdient niet te veel

bouwbreed Premium

Corporatiedirecteur verdient niet te veel

den haag – Directeuren van woningcorporaties verdienen niet meer dan mensen in vergelijkbare functies in andere sectoren. De primaire beloning varieert tussen de 68.000 en 127.000 euro. Wel zijn er uitschieters tot 280.000 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Fonds Volkshuisvesting naar aanleiding van een vraag van Tweede-Kamerlid Duivesteijn (PvdA). Hij had geruchten gehoord van een beloning van 225.000 euro en wilde een vermelding van de directeurssalarissen in de jaarverslagen. Minister Kamp (VROM) heeft die verplichting inderdaad opgelegd. Directeur P. Boerenfijn van Aedes vereniging van woningcorporaties is blij met de uitkomsten, omdat een onafhankelijk onderzoek nu bevestigt dat de ìindianenverhalenî over de hoge salarissen niet kloppen. Aedes heeft al in 2000 een advies uitgebracht over salarissen van corporatiedirecteuren. Kamp heeft Aedes gevraagd dit advies nogmaals onder de aandacht van de leden te brengen. ìWe zijn nu bezig met de evaluatie van dat advies en verwachten de uitkomsten van het onderzoek. Dat zullen we zeker onder de aandacht brengenî, aldus Boerenfijn.

Reageer op dit artikel