nieuws

Blom helpt Cargocity aan logistiek centrum

bouwbreed

frankfurt – Cargocity ontwikkelt zich tot een magneet van logistieke dienstverlening op luchthaven Frankfurt. Steeds meer bedrijven uit de regio Rijn/Main verhuizen naar het luchtvrachtcentrum dat verbonden is aan het belangrijkste vrachtvliegveld van Europa.

Blom Architectuur & Stedebouw uit Rijsbergen realiseert in Cargocity een logistiek centrum voor luchtvrachtvervoerder Panalpina. Hart van het gebouw is een kolomloze ruimte van 66 bij 152 meter. Minister-president R. Koch van deelstaat Hessen legde de eerste steen. Het complex, dat wordt gebouwd door Kondor Wessels-dochter Trapp, moet voor de zomer van 2003 worden opgeleverd. Voor het ontwerp van het gebouw, een ontwikkeling van Geomar, heeft architect G. Blom rekening gehouden met de hoge grondprijzen op het vliegveld. ‘Op een duur stuk land bouw je geen schoenendoos maar een kwalitatief hoogstaand gebouw met optimale architectuur’. Steeds meer luchtvrachtbedrijven zijn bereid extra geld te steken in gebouwen zo dicht mogelijk bij de afhandeling van het transport. Cargocity heeft bovendien het voordeel dat kan worden bespaard op veiligheidskosten, vanwege haar locatie binnen de hekken van de luchthaven. Panalpina verlaat zijn oude domicilie in M-rfelden.

Vrachtbehandeling

Het logistieke centrum levert Panalpina meer vrachtbehandeling per vierkante meter op. Plus een op maat in te richten gebouw. Vanwege de veiligheid, die sinds 11 september hoog op de prioriteitenlijst staat, zijn het kantoor en de logistieke ruimte strikt gescheiden. Vanuit het gebouw zal jaarlijks 130.000 ton aan materialen worden gedistribueerd naar bestemmingen in alle windstreken. De artikelen bestaan vooral uit onderdelen voor auto’s en machines, medicamenten en dure consumentengoederen. Voor twee nieuwe complexen vierde Cargocity in oktober het richtfeest. Ontwikkelingsmaatschappij Tercom zet een businesscentrum neer met 16.000 meter kantoorruimte en een vrachthal van 15.000 vierkante meter. De Japanse vervoerder Yusen Air bouwt een overslaghal van 5000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel