nieuws

Black and Decker verplaatst productie

bouwbreed Premium

Black and Decker verplaatst productie

spennymoor – Gereedschapsmaker Black and Decker schrapt nog eens 950 banen bij een fabriek in het Noordengelse Spennymoor. Het Amerikaanse bedrijf wil de gereedschappen voortaan maken in een fabriek in Usti in TsjechiÎ, waar de lonen veel lager zijn. De Britse fabriek telde twee jaar geleden nog 2300 werknemers, maar na deze nieuwe saneringsronde zijn er nog maar 450 over. Black and Decker wijt de problemen vooral aan de goedkope invoer van gereedschappen uit Aziatische landen. Bovendien speelt een rol dat Groot-BrittanniÎ nog steeds niet tot de eurozone behoort. Het bedrijf schrapt nu 550 vaste en 400 tijdelijke banen in de fabriek in Spennymoor, die al meer dan 35 jaar bestaat. De regionale autoriteiten hebben echter financiÎle hulp toegezegd om de overgebleven 450 banen voor zeker vijf jaar te garanderen. Fabrieksdirecteur Barry Bloomer: ìDeze fabriek kan daardoor een belangrijke rol blijven spelen in onze internationale activiteiten. We blijven hier motoren en onderdelen voor gereedschappen fabriceren, terwijl Spennymoor ook het Europese inkoop- en bevoorradingscentrum voor Black and Decker blijft.î

Reageer op dit artikel