nieuws

Bijlsma volgt Huurman op als directeur De Maaswerken

bouwbreed

maastricht – L. Bijlsma (54) is de nieuwe directeur van projectbureau De Maaswerken in Maastricht. Hij volgt J. Huurman op, die zijn biezen pakte voordat de conclusies van een onderzoek van KPMG eind september bekend werden.

De Maaswerken (een samenwerkingsverband tussen de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Visserij en de provincie Limburg) zou er, volgens het onderzoeksrapport, de afgelopen jaren een puinhoop van hebben gemaakt. Het projectbureau zou onvoldoende juridische kennis in huis hebben gehad, voerde een slecht personeelsbeleid en benoemde verkeerde mensen op verkeerde plaatsen. Huurman is inmiddels benoemd tot stroomgebied-co-rdinator Rijn en Maas. Aanleiding tot het onderzoek in opdracht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat vormde de illegale storting van tienduizenden kuub zwaar verontreinigd afval door De Maaswerken ruim een jaar geleden in natuurgebied de Rijkelse Bemden bij Swalmen. De Maaswerken bereidt al vijf jaar de beveiliging van de Maas tegen hoogwater tussen Maastricht en Den Bosch voor. De nieuwe directeur van het projectbureau werkte tot begin oktober bij de Wereldbank in Washington. Hij werkte daar namens het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan kwaliteitsverbetering van het waterbeheer in projecten van de Wereldbank. (anp)

Reageer op dit artikel