nieuws

Automax dubbel zo zwaar als gangbare kegelbrekers

bouwbreed Premium

Automax dubbel zo zwaar als gangbare kegelbrekers

Met de Automax 1300 levert BL-Pegson een kegelbreker met rollagers en met een hydraulisch verstelbare breekspleet. Door de rollagers ontstaat minder wrijving en minder warmte en wordt meer energie opgenomen. Door dat laatste is deze breker dubbel zo zwaar als de gangbare brekers. Als gevolg daarvan kan de kegel van de Automax 1300 sneller draaien, in een grotere breekkamer. De snellere draaiing zorgt voor een grotere doorstroom. In de grotere kamer wordt korrel op korrel gebroken. Zo neigt de breker niet naar verdichten maar kan het eerder gebroken fijner materiaal uit een voorbreker direct meeverwerken. Een conische ring met kleine hydraulische cilinders verbindt de breker met het onderstel. Mocht er metaal in de machine komen dan duwen de cilinders de brekerhuls naar boven en valt het metaal er aan de onderkant uit. Deze constructie vergemakkelijkt ook het verwisselen van versleten onderdelen.

Reageer op dit artikel