nieuws

Arcadis op matje geroepen voor aanleg illegale noodweg

bouwbreed Premium

sauwerd – De gemeente Winsum heeft aannemer Arcadis op het matje geroepen vanwege de aanleg van een illegale noodweg in de weilanden achter het Groningse dorpje Sauwerd.

Arcadis wilde de weg van betonplaten gebruiken voor de aanvoer van bouwmateriaal voor de verdubbeling van de spoorweg tussen Groningen en Sauwerd. Maar men vergat een bouwvergunning aan te vragen. Arcadis weigerde eerder gebruik te maken van een bestaande weg vanuit Sauwerd. Het is vrijwel zeker dat de zware vrachtwagens die het bouwmateriaal aanvoeren, de weg zullen beschadigen. De gemeente Winsum wilde daarom na afloop van de werkzaamheden een rekening voor de schade presenteren. De noodweg werd opgemerkt door omwonenden die de gemeente inlichtten. Die tikte Arcadis, die de spoorverdubbeling in opdracht van Railinfrabeheer uitvoert, op de vingers. Eerst moet er een vergunning zijn. Afgesproken is dat er tot begin volgende week geen gebruik meer wordt gemaakt van de honderden meters lange weg. Dan neemt B en W een beslissing. Mag de weg blijven liggen, dan start Winsum eerst een vergunningsprocedure om dat legaal te maken. Ook mogen er dan bezwaarschriften worden ingediend. De eerste ligt al op de mat van het gemeentehuis. Arcadis verwijst voor commentaar naar Railinfrabeheer. Die waren voor een reactie niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel