nieuws

Amsterdam-Noord weert cruiseschip

bouwbreed

Amsterdam-Noord weert cruiseschip

amsterdam – Het cruiseschip ss Rembrandt krijgt geen ligplaats in Amsterdam-Noord. Het stadsdeel ziet geen mogelijkheden op het Douwes Dekker-terrein de aan- en afvoer van bezoekers goed te regelen. Ook zou het enorme schip een schaduw werpen over Tuindorp-Oostzaan. Ondernemer J. Post wilde samen met onroerendgoedmagnaat De Vlieger en mensen uit de horecawereld het voormalige vlaggenschip Rotterdam van de Holland Amerika Lijn ombouwen tot een zalencentrum en een hotel met zeshonderd kamers. Aanvankelijk reageerde het stadsdeelbestuur enthousiast. Maar de afmetingen van het schip (tien etages hoog, meer dan tweehonderd meter lang) en de te verwachten bezoekersstroom brengen teveel problemen met zich mee. Het past bovendien niet in de voor de toekomst gewenste combinatie van wonen en werken op dat deel van de noordelijke IJ-oever. Ook is in het in 1958 gebouwde schip asbest verwerkt. Post zegt nu het plan te hebben de ss Rembrandt af te meren aan de Zuidpier in IJmuiden. De gemeente Velsen heeft nog geen aanvraag ontvangen.

Reageer op dit artikel