nieuws

Woensdag: verder spitten in boekhouding

bouwbreed

H. Hazewinkel, KVWS; J. Swank, KWS; W. Wouda, KWS; J. van Velden, NBM; J. Weck, NBM.

Woensdag probeert de enquêtecommissie verder te spitten in de schaduwboekhouding. Na de vertegenwoordigers van Ballast Nedam, de Hollandsche Beton Groep, Vermeer en Heijmans die maandag aan bod kwamen, zetten de parlementariërs hun tanden in topmannen van de Koninklijke Wegenbouw Stevin en NBM. Als eerste aan bod komt om 9.30 uur H. Hazewinkel, in de rol van bestuursvoorzitter de Koninklijke Wegenbouw Stevin. Hazewinkel was voor 1993 vennoot bij het accountantskantoor Ernst & Young. Na de overstap naar KWS komt Hazewinkel in 1999 op de stoel van bestuursvoorzitter van uiteindelijk de Koninklijke Volkers Wessels Stevin. De start van Hazewinkel wordt gevolgd door gesprekken met J. Swank en W. Wouda. Swank wordt ondervraagd als districtsdirecteur van het district Utrecht bij KWS. Wouda moet putten uit zijn ervaringen als adjunct-directeur bij KWS. Uit de NBM-familie komen aan het woord J. van Velden en J. Weck. Van Velden praat over de schaduwboekhouding uit zijn perspectief van adjunct-directeur NBM Noord-West. Vertrekpunt van Weck is zijn functie van hoofd calculatie bij NBM. Voor wie de bouwenquête met stijgende verbazing op de televisie volgt: de toppers die komen opdraven zijn voor de commissie geen verdachten, maar worden door de parlementariërs gezien als gesprekspartners.

Reageer op dit artikel