nieuws

Weg vrij voor bouw museum Aviodome in Lelystad

bouwbreed Premium

lelystad – Gedeputeerde Staten van Flevoland geven de weg vrij voor de bouw van het Aviodome in Lelystad. Het luchtvaartmuseum komt op 8,5 hectare erfpachtgrond te staan, vlakbij Lelystad. Er komen een grote expositieruimte, een replica van een Engelse Transportable 2 hangar en een grote onderhouds- en opslaghangar voor historische vliegtuigen. Blikvanger wordt de replica van het oude stationsgebouw (Amsterdamse School) dat van 1928 tot de Tweede Wereldoorlog toegang gaf tot Schiphol-Oost. Jaarlijks moet het museum 200.000 bezoekers trekken. Tal van aannemers en bouwgelieerde bedrijven zijn bij het project betrokken: Noorderlicht Architekten, Staalconstructie Van de Bovenkamp Barneveld, Wand- en dakbeplating Kingspan Dodewaard, Schreuders Bouwtechniek Hengelo, Wilmink Oostenveld Rotterdam (T2 hangar), Thomasson Dura Vermeer Hengelo, projectontwikkelaar/bouwer Recul Lelystad en tot slot Installatie Unica uit Zwolle. Volgend jaar zomer moet het nieuwe luchtvaartmuseum opengaan.

Dat betekent dat de gemeente Lelystad nu een bouwvergunning kan afgeven voor diverse gebouwen van het nationale luchtvaartthemapark Aviodome bij de luchthaven Lelystad. De totale kosten worden geschat op 23 miljoen euro. Schiphol is te krap geworden voor de expansiedrift van het Nationale Luchtvaartmuseum. Afgelopen juli vroeg de gemeente Lelystad de provincie een verklaring van geen bezwaar af te geven, omdat het huidige bestemmingsplan een dergelijk object niet toestaat. Die verklaring ligt er nu.

Aannemers

Reageer op dit artikel