nieuws

Waterplan Breda moet goedkoper

bouwbreed Premium

Waterplan Breda moet goedkoper

breda – Het plan om de gedempte haven in Breda weer open te maken en water terug te brengen in de Bredase binnenstad moet een stuk goedkoper worden, heeft de gemeente bepaald. De kosten mogen niet hoger uitvallen dan 29,5 miljoen euro. Door aanpassingen in het voorlopig ontwerp kan er zo’n 6,5 miljoen euro worden bespaard. De besparingen zitten onder meer in het omhoogbrengen van het water op de Markendaalseweg en het Seeligterrein met 1,40 meter. Daardoor hoeft het hoofdriool onder de Markendaalseweg niet te worden verplaatst. Door die aanpassing is er geen sprake meer van een stromende rivier in de stad, maar er blijft wel enige stroming. Andere besparingen zijn mogelijk bij de uitvoering van de bruggen, bij de sloop van de huidige havengarage en bij de aanleg van nieuwe kades. Aan het einde van dit jaar moet er een concept klaar zijn van het definitieve ontwerp.

Reageer op dit artikel