nieuws

VROM-inspectie onderzoekt instorten daken na regenval

bouwbreed

den haag – In opdracht van minister Kamp (Volkshuisvesting) onderzoekt de VROM-inspectie of bouwregels zijn overtreden bij vier daken die na extreme regenval zijn bezweken. Verder onderzoekt de VROM-inspectie de oorzaken van het instorten van de daken en of de bestaande bouwregels toereikend zijn.

Het gaat om daken van twee zwembaden in Weesp en Etten-Leur, het dak van de Ikea-vestigingen in Amsterdam en het dak van een sport- en evenementenhal in Roosendaal. In alle gevallen bezweken de daken na hevige regen. VROM heeft de vier gemeenten verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorzaken hiervan. Bovendien moeten de gemeenten nagaan hoe de vergunningverlening tot stand is gekomen. Volgens persvoorlichter M. van Baarsen van VROM verlangt het ministerie een gedegen onderzoek. Bij twijfel gaat de VROM-inspectie zelf op onderzoek uit.

Toereikend

Zoals deze krant al eerder meldde, zijn de ingestorte daken geen incidenten, maar komt het zoals ing. A.H. Bron van TNO Bouw ‘bij hevige regenval vaker voor’. VROM-voorlichter Van Baarsen: ‘Wij gaan er van uit dat de bouwregelgeving voldoet. Het onderzoek richt zich er juist op te bezien of de regelgeving met betrekking tot extreme weersomstandigheden toereikend is.’ Van Baarsen verwacht de resultaten van het onderzoek op zijn vroegst over zes weken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels