nieuws

Vrijthof-garage in ’t nieuw

bouwbreed

Vrijthof-garage in ’t nieuw

maastricht – De parkeergarage onder het Vrijthof in Maastricht wordt helemaal vernieuwd. Die keuze hebben burgemeester en wethouders van Maastricht gemaakt. Dat gaat zo’n dertien miljoen euro kosten. Gemeente en exploitant Q-park betalen ieder de helft. In de nieuwe plannen, waarover de gemeenteraad eind volgende maand beslist, krijgt de garage een tweede uitrit aan de noordzijde van het plein om het Vrijthof zoveel mogelijk autoluw te maken. In de garage komt bovendien een bewaakte fietsenstalling met dik tweehonderd plaatsen. Het aantal parkeerplaatsen gaat van ruim 500 nu naar 450. Begin januari beginnen de werkzaamheden. In augustus moet het Vrijthof weer voor het publiek toegankelijk zijn. Begin 2004 moet de nieuwe garage gereed zijn. De huidige garage is ernstig aangetast door onder meer betonrot. Enkele maanden geleden vreesde burgemeester G. Leers nog dat het ding op instorten stond. Sindsdien wordt de garage gestut en deels afgesloten als er grote evenementen zoals kermissen op het Vrijthof gehouden worden.

Reageer op dit artikel