nieuws

Van Vonno verwelkomt ‘goudklompje’

bouwbreed

amsterdam – BAM NBM-topman W. van Vonno verwelkomt het besluit van Ballast Nedam om zijn baggerbelang aan HBG te verkopen. ‘Zo krijgen wij straks een goudklompje in handen’, zegt de bestuursvoorzitter.

Hij verwacht dat de deal tussen Ballast Nedam en HBG ‘rond Sinterklaas’ zal zijn afgerond. ‘Tegen die tijd zijn wij ook eigenaar van HBG, dus krijgen wij een baggerbedrijf in handen met een uitstekende kasstroom en prima vooruitzichten’, stelt Van Vonno opgetogen vast. De topman geeft echter direct toe dat de financiering van de baggeraankoop nog wel enig denkwerk vereist. De 210 miljoen euro zijn op zich geen probleem, ware het niet dat BAM NBM ook nog 715 miljoen euro moet betalen aan Dragados, de huidige eigenaar van HBG. ‘Dat wordt inderdaad een beetje veel allemaal’, aldus Van Vonno, die zegt ‘alle opties’ te zullen onderzoeken. Daarmee sluit hij ook een beursgang van het baggerbedrijf niet uit. Een financiële of strategische partner behoort eveneens tot de mogelijkheden. Over een eventuele doorverkoop van de baggeractiviteiten, aan bijvoorbeeld het zeer geïnteresseerde Boskalis, wil Van Vonno niet praten. ‘Dat is niet aan de orde. Maar u kunt er zeker van zijn dat wij een weloverwogen besluit zullen nemen. Een concreet plannetje ligt echter nog niet in de kast.’

Reageer op dit artikel