nieuws

Twentsche Kabel schrapt nog dit jaar 75 banen

bouwbreed Premium

haaksbergen – Twentsche Kabel schrapt ongeveer 75 banen. In de loop van dit jaar moeten ze zijn verdwenen. Het is nog niet duidelijk of er personeel gedwongen wordt ontslagen, verklaarde bestuursvoorzitter J. van der Lof gisteren.

Gisterochtend maakte het bedrijf al bekend de eerste zes maanden van dit jaar een negatief bedrijfsresultaat van 3,8 miljoen euro te hebben geboekt. Na buitengewone baten en lasten kwam het bedrijf wel uit op een plus. De nettowinst was 4,7 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 14,9 miljoen euro. De omzet daalde van 317 miljoen naar 192 miljoen, waarvan 50 miljoen het gevolg is van desinvesteringen. De malaise in de telecomsector is de oorzaak van de slechte gang van zaken bij Twentsche Kabel, dat systemen en netwerken voor de ict-sector maakt. Als gevolg van lage investeringen in de telecomsector gaf het bedrijf in mei al een winstwaarschuwing. Donderdag bleek het eerste halfjaar de omzet in de kabeldivisie met 43 procent te zijn gedaald. Het wereldmarktvolume voor glasvezel is het afgelopen halfjaar met ruim 50 procent afgenomen. De situatie zal op korte termijn niet verbeteren, aldus het bedrijf.

Kostenniveau

Het resultaat in de tweede helft van dit jaar zal hoger zijn dan in de eerste zes maanden, zo verwacht de ict-dienstverlener. Het kostenniveau zal namelijk nog verder worden verlaagd, mede door het verdwijnen van de banen. Bovendien denkt Twentsche Kabel dat de machinebouw positief zal bijdragen aan de resultaten. Woensdag maakte kabelproducent Draka bekend dat het bedrijf in Nederland 181 banen schrapt. Wereldwijd moeten daar zevenhonderd banen verdwijnen. (anp)

Reageer op dit artikel