nieuws

Toch vergunning voor reiniging Van Abbe

bouwbreed

Toch vergunning voor reiniging Van Abbe

eindhoven – De schade aan de gevels van het oude gedeelte van het Van Abbe Museum in Eindhoven is blijvend. Toch heeft de Rijksdienst voor de Monumentenzorg geen bezwaar tegen een vergunning achteraf van de gemeente. De monumentale gevels zijn enkele weken geleden ondeskundig en zonder vergunning gereinigd door Cavac uit Sint Oedenrode. De gemeentelijke projectleider had opdracht gegeven, omdat hij kleurverschillen in de gevel, ontstaan door vernieuwing van een deel van het metselwerk bij de verbouwing, wilde opheffen. De Henri van Abbe Stichting maakte bezwaar, maar het was al te laat. Volgens de Rijksdienst voor de Monumentenzorg is de schade blijvend, maar niet ernstig. ‘De zachte stenen zullen voortaan sneller vocht opnemen en afstaan. De gevel zal dus ook sneller weer vuil worden. Maar ons advies aan de gemeente is om er niets meer aan te doen. Het middel zal al gauw erger zijn dan de kwaal’, aldus een woordvoerder in het Eindhovens Dagblad. Het bezwaar van de Henri van Abbe Stichting is afgewezen.

Reageer op dit artikel