nieuws

Streep door plan bouw complex in Waddinxveen

bouwbreed

den haag – De gemeente Waddinxveen heeft terecht het aangepaste bouwplan van projectontwikkelaar VHM, voor een complex met woningen, winkelruimte, kantoor en parkervoorzieningen, terecht afgewezen. Dat is de conclusie van de Raad van State in Den Haag.

VHM ging bij het hoogste rechtscollege in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Deze gaf de gemeente eerder ook gelijk in haar afwijzing van het bouwplan. Ook de Raad van State meent dat de aanpassingen het bouwplan zo ingrijpend veranderen, dat gesproken moet worden van een geheel nieuw bouwplan. De argumenten dat de gemeente van alles doet om het bouwplan van de projectontwikkelaar te frustreren, vonden geen gehoor bij de Raad van State. Tijdens de behandeling van de kwestie stelde VHM-directeur R. Timmermans dat de gemeente er ìop voorhand op uit is geweest het plan de prullenbak in te werkenî. Hij gaf later ook aan dat de schade door deze procedures voor VHM inmiddels in de papieren loopt. Nu het bouwplan door de uitspraak van de Raad van State definitief van de baan is, is het nog maar de vraag of er een nieuw komt. Waddinxveen heeft voor het centrum een paraplu-voorbereidingsplan gemaakt, waarin geen winkels meer zijn opgenomen, maar nog enkel horeca, gaf Timmermans aan. De directeur overweegt een planschadeclaim bij de gemeente in te dienen.

Reageer op dit artikel