nieuws

Stormloop op subsidiepot aanpak bedrijventerreinen

bouwbreed

den haag – Negen provincies hebben in totaal 55,2 miljoen euro aan subsidies voor de aanleg en verbetering van bedrijventerreinen aangevraagd. Dat is fors meer dan het beschikbare budget van 40,8 miljoen euro, aldus het ministerie van Economische Zaken.

IDe provincies Overijssel, Utrecht, Gelderland, Limburg, Noord-Holland, Groningen, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland dienden samen in totaal veertig projecten in. Meer dan de helft betreft de herstructurering van een terrein. In vier gevallen gaat het om de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein.Verder werden er zeven infrastructuur- en vier bedrijfsverzamelgebouwprojecten aangemeld. De totale investering voor de veertig projecten bedraagt zoín 560 miljoen euro. Provincies kunnen van de overheid maximaal 6,8 miljoen euro subsidie krijgen. Voor deze ronde is 40,8 miljoen beschikbaar. Tegen het einde van dit jaar maakt het ministerie van Economische Zaken bekend waar de subsidie heen zal gaan. De bijdragen worden verstrekt in het kader van de TIPP-regeling, bedoeld voor de versnelde ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen. Tot 2010 is de vraag naar terreinen getaxeerd op 13.000 hectare, terwijl de voorraad de laatste jaren snel is teruggelopen. Ook is een deel van de bestaande voorraad verouderd. Het gaat om tussen de 10 en 15.000 hectare. Bij de eerste en tweede subsidieronde kende het rijk respectievelijke 34 miljoen en 40,8 miljoen euro toe. De vierde en laatste tender vindt volgend voorjaar plaats. Het budget daarvan is nog niet vastgesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels