nieuws

Spreeuwenberg in handen Rheinhold

bouwbreed Premium

münchen – Spreeuwenberg Steigerbouw komt voor 79 procent in handen van de Beierse onderneming Rheinhold & Mahla. De overname van de grootste steigerbouwer in de Benelux wordt geëffectueerd met terugwerkende kracht per 1 januari 2002.

‘We zijn trots Spreeuwenberg te kunnen inlijven’, aldus directiewoordvoerder B. Kröger van Rheinhold & Mahla. ‘Ons voorgenomen doel was de kernactiviteit dienstverlening door interne en externe groei uit te breiden. De sector is erkend als groeicentrum binnen het ons concern. Met de komst van Spreeuwenberg worden onze strategische plannen ingelost’. Rheinhold en Mahla neemt de steigerbouwer uit Zwartewaal stapsgewijs over. De volledige overname wordt in 2004 afgerond. De bedoeling is dat de Nederlandse steigerbouwer zijn activiteiten in Europa uitbreidt door nieuwe markten te ontginnen. Over de koopprijs worden geen mededelingen gedaan. Spreeuwenberg heeft een grote reputatie op het gebied van werkzaamheden op grote industriële complexen. De onderneming realiseert met 400 medewerkers een omzet van 60 miljoen euro. Door integratie met de overige dienstverlening van de Beierse moeder zal de omzet vlot doorgroeien tot het niveau van 120 miljoen euro. De overname van Spreeuwenberg maakt van Rheinhold & Mahla een concern met 10.400 medewerkers en 800 miljoen euro omzet. Het beursgenoteerde bedrijf is internationaal actief op de terreinen bovengrondse bouw en industrie.

Reageer op dit artikel