nieuws

Schuifdeur half uur brandwerend

bouwbreed

DENHAAG- Mondoor, fabrikant van magnetisch geleide schuifdeursystemen te Zaltbommel, is erin geslaagd een schuifdeur te maken die 30 minuten brandwerend is.

De deur is speciaal ontwikkeld met het oog op het nieuwe Bouwbesluit. Deuren in scheidingsconstructies moeten bovendien in geval van brand automatisch sluiten. Dat heeft consequenties voor nieuwbouw, maar ook in veel bestaande gebouwen zullen constructies moeten worden vervangen. Veel instellingen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, zijn genoodzaakt om deurconstructies en trappenhuizen aan te passen. Het systeem van de magnetisch geleide deur past op alle gangbare brandmeldingssystemen. Mondoor is de uitvinder van de magnetisch geleide schuifdeur. Deze schuift niet over rails, maar over magneetvelden. De deuren open en sluiten daardoor geruisloos.

Reageer op dit artikel