nieuws

Rechter geeft ontslagpremie aan directeur bouwbedrijf

bouwbreed

LELYSTAD – De commercieel directeur van Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad heeft van de kantonrechter een ontslagpremie van 58.000 euro toegewezen gekregen.

De man wilde zelf weg bij het bedrijf omdat hij na een opmerking over de prominente rol van God binnen het bedrijf op een zijspoor zou zijn gezet. Op dit punt kreeg hij echter geen gelijk. De commercieel directeur stapte 30 mei van dit jaar zelf op. Hij zat op dat moment overspannen thuis. Oorzaak waren enkele salarisconflicten en de bijna-benoeming van een nieuwe rechterhand, die de commercieel directeur niet zag zitten. De man beweerde dat de problemen pas waren begonnen, nadat hij kanttekeningen had geplaatst bij de belangrijke plaats van het geloof binnen het bedrijf. De directeur zei daar vragen over te hebben gekregen van verontruste bouwvakkers. Kantonrechter G. van den Dungen geloofde niet dat de man op het zijspoor is beland door zijn negatieve uitlatingen over de rol van God. Hij keek daarbij vooral naar twee beoordelingsgesprekken van de Lelystedeling. Ook de eerste evaluatie na de discussie over de rol van het geloof was nog positief geweest. Pas daarna werd het bouwbedrijf negatiever, omdat de commercieel directeur een minder onstuimige groei van het bedrijf voorstond. Toch verdient de man volgens de rechter een ontslagpremie. Het Lelystadse bedrijf zou hebben geprobeerd het salaris van de directeur per direct terug te schroeven. Reden was dat de Lelystedeling na veel zeuren als enige een extra premie uitbetaald kreeg. (anp)

Reageer op dit artikel