nieuws

Onveilig winkelcentrum moet dicht

bouwbreed

Onveilig winkelcentrum moet dicht

dedemsvaart – Winkelcentrum De Vaart in Dedemsvaart moet maandag de deuren sluiten. Dat heeft de gemeente Hardenberg besloten, omdat het centrum niet aan de brandveiligheidseisen voldoet. Uiterlijk afgelopen zaterdag had er een werkende sprinklerinstallatie moeten zijn. Begin augustus was uitstel gegeven voor die eis, wegens de vakantieperiode. Nu ook de termijn van 31 augustus niet is gehaald, wil de gemeente dat de eigenaar de deuren sluit. Als hij dat niet zelf doet, sluit de gemeente het centrum. Eigenaar Linde Beheer zou nog proberen voor maandag de sprinklerinstallatie in werking te stellen. In het centrum, dat in de toekomst grondig gerenoveerd moet worden, zijn momenteel nog vier bedrijven gevestigd. Daar mocht de afgelopen maanden maar een beperkt aantal mensen naar binnen. De gemeente Hardenberg kwam eerder in het nieuws, toen bleek dat de brandveiligheid in uitgaanscentrum De Bonte Wever in Slagharen niet voldeed. Ondanks diverse waarschuwingen had de gemeente daar niet tegenop getreden. Het complex brandde vorig jaar tot op de grond toe af.

Reageer op dit artikel