nieuws

Onderhoud spoor terug bij Railtrack

bouwbreed

Onderhoud spoor terug bij Railtrack

londen – Het Britse railbedrijf Railtrack gaat alle onderhoudswerken aan het spoorwegnet weer zelf beheren en leiden. Deze taken zijn weggehaald bij aannemers als Jarvis, Balfour Beatty en Carrillion. Die blijven wel het feitelijke werk uitvoeren, maar Railtrack bepaalt wat er gedaan moet worden en voert ook zelf het management. Het denkt op die manier de kwaliteit beter te waarborgen. Aannemers van spoorwegwerken worden regelmatig verantwoordelijk gesteld voor treinongelukken. Zo zou de ramp bij Potters Bar met zeven doden de schuld zijn van Jarvis, dat een wissel niet goed controleerde. Dit bedrijf was ook verantwoordelijk voor de spoorlijn bij Hatfield waar eerder een groot ongeval plaatsvond.

Reageer op dit artikel