nieuws

Nieuwe wielladers op de markt

bouwbreed

Nieuwe wielladers op de markt

OWATONNA- De Amerikaanse fabrikant Mustang heeft zes nieuwe modellen vierwiel bestuurde wielladers geïntroduceerd. De fabrikant, vooral bekend als concurrent van de starre wielladers van Bobcat, is met een AWS(all wheel steer) de eerste in zijn soort. Mustang is een divisie van Gehl, die ook compacte wielladers op de markt brengt. Mustang maakt al vanaf 1965 skidsteerloaders. De laatste jaren kwamen daar minigraafmachines (1999) en verreikers (2001) bij. Dit kalenderjaar introduceerde de fabrikant al vier vernieuwde skidsteers, een nieuwe verreiker, twee rupsladers en verscheidene vernieuwde graafmachines. Van de zes nieuwe wielladers zijn drie modellen uitgerust met telescopische laders. De machines kunnen een topsnelheid bereiken van 40 kilometer per uur. Mustang distribueert de totale range van producten in Noord- en Zuid-Amerika en zet de skidsteers af in 39 landen over de gehele wereld. De nieuwe AWs-loaders komen ook eerst op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. In Nederland wordt Mustang vertegenwoordigd door G.J. de Kok te Esbeek.

Reageer op dit artikel