nieuws

Hear say en vermoedens

bouwbreed

Hear say en vermoedens

Wie de enquête bouwnijverheid volgt, ziet een opmerkelijke overeenkomst tussen de financiële wereld en de verhoren. Al geruime tijd worden de beurzen vooral beheerst door ‘hear say’ en vermoedens. Bij de enquête is dat ook het geval. Beleggers reageren maar al te vaak op geruchten dat het eindelijk beter zal gaan zonder dat er enig bewijs aan ten grondslag ligt. Hoe dat uiteindelijk in de bouwenquête zal gaan, ligt nog in de schoot der goden. In het begin van deze week leken de beurzen zich op te trekken aan vermoedelijk te optimistische geluiden. De hoop leefde dat de psychologische drempel van 400 punten gehaald zou worden. De financials gooiden echter weer roet in het eten. De berichten uit de Verenigde Staten waren niet zo hoopvol, waardoor banken en verzekeraars met belangen in de VS weer de tol moesten betalen. Dat Bush aangaf vooralsnog Irak niet te zullen aanvallen, kostte Koninklijke Olie een hogere beursnotering. Daarmee is de daling van de AEX in de rest van de week weer verklaard. Voor de bouw maakte het als gebruikelijk weer weinig uit. De handel in deze aandelen is al tijden lauw en de koersen doen evenmin veel. Heijmans lijkt zich wat te herstellen van het verlies dat in een paar weken werd genoteerd. Langzaam is er een stijgende lijn te ontdekken, waarbij het aandeel weer even boven de 18 euro komt. Concullega Volker Wessels Stevin blijft zo rond de 22 euro zweven al leek het er even op dat ook hier een stijgende lijn werd gepakt. Ballast Nedam blijft in de hoek waar de klappen vallen. Pogingen van topman René Kottman lijken vooralsnog niet te helpen. De reden hiervoor is volstrekt onduidelijk. Zo slecht doet Ballast het niet. Het zal wel komen door hear say en vermoedens. Wat die dan zijn, is onbekend. In ieder geval niet dat Ballast wordt overgenomen. Want dan zou de koers als een speer omhoog gaan.

Reageer op dit artikel