nieuws

HBG’er Hoefsloot nieuwe topman Heijmans

bouwbreed

rijswijk/rosmalen – HBG-bestuurder Guus Hoefsloot wordt de nieuwe topman van Heijmans. Dat heeft de bouwer uit Rosmalen gisteren bekendgemaakt. Met het aantrekken van Hoefsloot komt een einde aan een lange zoektocht naar een geschikte opvolger van Heijmans-boegbeeld Joop Janssen.

De 52-jarige Hoefsloot treedt met ingang van volgende maand al toe tot de raad van bestuur van Heijmans. Op de aandeelhoudersvergadering van 7 mei van volgend jaar neemt Hoefsloot de voorzittershamer over van Berry Bemelmans, die sinds het vertrek van Janssen als ‘tussenpaus’ het bouwbedrijf leidt. Bemelmans neemt op die vergadering afscheid van Heijmans. De voormalig IBC-voorzitter gaat met pensioen. Hoefsloot maakt sinds 2000 deel uit van de raad van bestuur van HBG, het bedrijf waar hij sinds 1984 werkzaam is. Hoefsloot was tijdens zijn loopbaan bij HBG onder meer directeur bij de Londense werkmaatschappij Kyle Stewart en zat zeven jaar in de directie van HBG Bouw en Vastgoed. Voor zijn periode bij HBG werkte Hoefsloot bij ABNAmro en Barclays Bank. De zoektocht naar een vervanger van Janssen heeft Heijmans bijna een jaar gekost en werd bemoeilijkt door de bouwfraude-affaire. Meerdere kandidaten bedankten voor de eer omdat ze hun naam niet aan de in opspraak geraakte sector wilden verbinden. Met zijn internationale ervaring moet Hoefsloot Heijmans aan een Europese toppositie helpen. ‘Janssen heeft Heijmans van een private onderneming naar de top-3 in Nederland en België geloodst. Het is aan Hoefsloot nu om Heijmans in de top-10 van de Europese bouwmarkt te brengen’, zegt woordvoerder F. van Lith van Heijmans. De overgang van HBG’er Hoefsloot naar concurrent Heijmans is pikant, omdat de top van HBG altijd heeft gezegd dat beide bedrijven niet bij elkaar passen. Voorstellen van Heijmans om HBG over te nemen, werden om die reden afgewezen door het HBG-bestuur, waarvan Hoefsloot deel uit maakte. Hoefsloot zegt zelf dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen zakelijke en persoonlijke besluiten. ‘En de beslissing om naar Heijmans te gaan is een persoonlijke’, zegt de aankomend Heijmans-baas in een interview met deze krant.

Reageer op dit artikel