nieuws

Groningen verdubbelt bouw huurwoningen

bouwbreed

Groningen verdubbelt bouw huurwoningen

groningen – De gemeente Groningen heeft met de gezamenlijke woningcorporaties in de stad afgesproken tot het jaar 2010 tenminste 1800 nieuwe en betaalbare huurhuizen te bouwen. Dat is een verdubbeling van het oorspronkelijk vastgestelde bouwprogramma. Volgens het gemeentebestuur is de bijstelling nodig, omdat de huizenprijzen de afgelopen jaren zodanig zijn gestegen dat een koopwoning voor veel mensen onbetaalbaar en dus onbereikbaar is geworden. Nu de vraag naar dure koopwoningen ernstig stagneert, moet een snelle omslag worden gemaakt. De belangstelling voor huren is de afgelopen jaren sowieso al toegenomen. Als nu geen maatregelen worden genomen, dreigt ernstige woningnood voor de lagere inkomensgroepen.

Reageer op dit artikel