nieuws

Groeiende twijfel over Noord-Zuidlijn

bouwbreed

Groeiende twijfel over Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM – Onder de inwoners van Amsterdam groeit twijfel of de aanleg van de Noord-Zuidlijn wel moet doorgaan. Dat blijkt uit een enquête van O+S Amsterdam. Het aantal tegenstanders nadert het aantal voorstanders: 31 procent is pertinent tegen de aanleg en 36 procent is voorstander van de aanleg. Ruim 32 procent heeft geen mening. Het percentage voorstanders was begin vorig jaar nog ruim 50 procent. Begin dit jaar was dat 43 procent. O+S verklaart de groeiende tegenstand uit de hoge kosten (1,4 miljard euro) en de bevindingen van de parlementaire enquête bouwnijverheid. De raad stemt in oktober wellicht in met de aanleg van de metrolijn. Bij de raadsleden leven nog veel vragen, maar wethouder Dales werd bij de eerste behandeling in de raadscommissie afgelopen donderdag niet in problemen gebracht.

Reageer op dit artikel