nieuws

Gescheiden systeem water blijkt te duur

bouwbreed

Gescheiden systeem water blijkt te duur

eindhoven – In nieuwbouwwijk Meerhoven in Eindhoven is het proefproject met huishoudwater stopgezet. Het watersysteem, dat eigenlijk gedurende vijf jaar zou worden getest, blijkt voor de wijk Meerhoven te duur te zijn. Na anderhalf jaar stroomt er nu alleen nog maar drinkwater uit de leidingen van de achthonderd woningen in Meerhoven die deel uitmaakten van de proef. Kostenproblemen ontstonden, doordat bewoners minder water afnamen. Volgens een woordvoerder van waterleidingbedrijf Brabant Water zijn de bewoners onder invloed van de proef bewuster met water omgegaan. Daardoor wogen de extra kosten van het watersysteem niet op tegen de opbrengsten. Ook heeft het waterleidingbedrijf genoeg informatie verzameld voor een landelijk onderzoek naar het gebruik van het gescheiden watersysteem. Brabant Water zegt dat vooral om die reden de proef is stopgezet. In Leidsche Rijn in Utrecht is begin dit jaar een proef met het gescheiden watersysteem ook stopgezet, nadat door een verkeerde koppeling vervuild water uit de keukenkraan kwam.

Reageer op dit artikel