nieuws

Geld Schiphol voor nieuwe projecten

bouwbreed

Geld Schiphol voor nieuwe projecten

den haag – Het Rijk verkoopt een minderheidsbelang in de luchthaven Schiphol ‘op een financieel gunstig moment’, aldus staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer en waterstaat). Wanneer dat zal zijn is nog onbekend, want dat hangt voor een belangrijk deel af van het beursklimaat. Wanneer dat weer aantrekt weet niemand, maar het Rijk heeft wel een beetje haast. ‘Het zou mij een lief ding waard zijn om de beursgang zo snel mogelijk plaats te laten vinden’, zei de staatssecretaris in een toelichting op haar begroting. De kabinet kan de opbrengst, als het mee zit miljarden euro’s, goed gebruiken voor de financiering van de extra investeringen in asfalt en spoor. In de begroting staat de beursgang, dat overigens een politiek compromis is tussen VVD (voor verkoop van alle staatsaandelen) en LPF en CDA (eigenlijk helemaal tegen verkoop), aangekondigd als een van de ‘zichtbare resultaten in 2003’. Volgens Schultz van Haegen moet dat echter niet te letterlijk worden genomen.

Reageer op dit artikel