nieuws

Geen passantenhaven langs de Maas

bouwbreed

Geen passantenhaven langs de Maas

den haag – De bouw van een passantenhaven langs de Maas in Bergen is van de baan. Volgens de Raad van State is de bouw in strijd met het beleid ëRuimte voor de rivierí. De uitspraak is een overwinning voor de minister van Verkeer en Waterstaat, die met de nieuwe beleid paal en perk wil stellen aan nieuwe bebouwing langs de Maas. Volgens berekeningen van Rijkswaterstaat zou de haven het waterpeil van de kade en de daarachter gelegen huizen doen stijgen met een centimeter. Hierdoor zou de kans op overstromingen toenemen. Een stijging van maximaal 1 millimeter mag wel. De Raad van State is het oneens met de gemeente Bergen die vindt dat de gehanteerde marge volstrekt willekeurig is.

Reageer op dit artikel