nieuws

Geasfalteerd beton met rare kuren

bouwbreed Premium

Geasfalteerd beton met rare kuren

helmond – De gemeente Helmond zit erg in haar maag met oude geasfalteerde betonplaten op de Europaweg. Door de hitte is een deel van de weg geknapt en tijdelijk vervangen door klinkers. Nu het echter koeler wordt, krimpen de onderliggende betonplaten en liggen de klinkers los. De gemeente hoopt snel een oplossing te hebben. De betonplaten zijn acht jaar geleden over een lengte van anderhalve kilometer in beide richtingen geasfalteerd. Bij een reguliere wegdekcontrole werd al geconstateerd dat de naden van het onderliggende beton zichtbaar werden en afgelopen zomer verscheen er plotseling een grote bobbel, dwars over de rijbaan. De gemeente staat voor een raadsel. ìHet is raar dat het alleen maar op een klein gedeelte problemen oplevertî, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel