nieuws

Fraude subsidies onderzocht

bouwbreed Premium

Fraude subsidies onderzocht

den haag – De centrale Afdeling Subsidiefraude (ASF) gaat de fraude onderzoeken met subsidies op VROM-terrein. De afdeling wordt ingesteld voor zaken met een schadebedrag van maximaal 25.000 euro en onderzoekt tevens manieren om de fraude te bestrijden. Dat moet op termijn 120 miljoen euro besparen aan uitkeringen. De afdeling valt onder de Inlichten en Inspectiedienst van het ministerie. Voor de buitenwacht heeft deze dienst het Centraal Informatiepunt opgericht waar overheden kunnen bekijken ‘of de partner (bouwer, subsidieaanvragers etc.) met wie een overeenkomst moet worden gesloten te goeder naam en faam bekend staat’. De maatregelen zijn genomen in het kader van een verscherpte handhaving en toezicht. Daarbij wordt een fraudebestendigheidstoets ingevoerd voor het beleid. De regelzucht moet in dit kabinet omlaag en een bij naam genoemd ministerie is VROM. . Het principe van het kabinet ‘een overheid die handhaaft, handelt en hoedt’ is bepalend voor het versterken van de handhaving. Dat belooft een professionele handhaving, waarvoor het ministerie volgend jaar 80 miljoen euro voor uittrekt.

Reageer op dit artikel