nieuws

Fiat Kobelco praat in Engeland met Hydrex

bouwbreed

Fiat Kobelco praat in Engeland met Hydrex

den haag- Graafmachinefabrikant Fiat Kobelco, het nieuwe fusiebedrijf dat het einde betekende van de samenwerking tussen Fiat en Hitachi in deze sector, praat over de distributie in Engeland met importeur Hydrex. Dat is opmerkelijk, want Fiat-Hitachi werd gedistribueerd door HM Plant en zou de nieuwe leverancier van Fiat Kobelco in het Verenigd Koninkrijk worden. Volgens het gezaghebbende tijdschrift Construction News aarzelt HM Plant of het zal kiezen voor Hitachi, dat alleen verder gaat. HMPlant heeft tien vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Hydrex acht. Het zal Hydrex jaren kosten een goede marktpositie met Fiat Kobelco op te bouwen. Een derde mogelijkheid kan zijn om, zoals in delen van Scandinavië gebeurt, Fiat Kobelco te distribueren via het bestaande Kobelco-netwerk. In Nederland gaat Fiat Kobelco worden gedistribueerd door Hans van Driel BV in Tiel, het Kobelco-importeurschap blijft vooralsnog in handen van Van der Spek Vianen.

Reageer op dit artikel