nieuws

ëWie betaalt, bepaaltí

bouwbreed

ëWie betaalt, bepaaltí

De wereld is eenvoudig voor LPF-bestuurder Ed Maas. ëWie betaalt, bepaaltí, is het motto van de Rotterdamse projectontwikkelaar. En daarom doneerde hij enkele tonnen aan zijn politieke inspirator Pim Fortuyn, die met een eigen lijst aan de verkiezingen deelnam. Het geld kon het leven van de flamboyante politicus niet sparen, maar bracht de beweging van Maasí stadgenoot wel in de regering. Mat Herben, oud-fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, lijkt zijn klassiekers goed te kennen. Op Business News Radio droeg het kamerlid de levensovertuiging van de LPF-financier nog eens helder uit. Hij had zich gestoord aan de berichtgeving van de publieke omroepen rond de verkiezingen. Vooral de uitspraak van presentatrice Maartje van Weegen dat de LPF de verkiezing ëhelaasí had gewonnen, zat hem dwars. Met de bezuiniging van 30 miljoen euro die Hilversum van het kabinet krijgt opgelegd is die opmerking nu vergeven en vergeten. Terwijl Herben zich van zijn vriendelijkste kant liet zien, gaf hij de Nederlandse televisiemakers nog een waarschuwing. ìUiteindelijk hebben wij wel de vinger aan de knip. De omroepbazen realiseren zich dat ze de politiek niet kunnen bruuskeren.î De redenering van Herben mag dan geheel in lijn zijn met de LPF-ideologie, toch speelt de volksvertegenwoordiger met andere kaarten dan zijn financier Maas. Als vertegenwoordiger van een regeringspartij bepaalt hij wel de begroting, maar niet hoe lang hij zelf in de Tweede Kamer plaats mag nemen. Dat is de Nederlandse kiezer, lees belastingbetaler. Of zouden die de politiek ook niet mogen bruuskeren?

Reageer op dit artikel