nieuws

ëBetonfabrikanten werkten aan illegaal computersysteemí

bouwbreed

woerden – De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN) heeft midden jaren negentig in het geheim gewerkt aan een illegaal administratiesysteem, dat echter nooit heeft gefunctioneerd. Dit heeft de directeur A. Pielkenrood van de BFBN bevestigd.

Het werd ontwikkeld om regelingen die eerst legaal waren, zoals prijsafspraken, na het verbod in 1994 voort te zetten. ìHet systeem moet in het licht van die tijd worden gezien. Allerlei dingen mochten opeens niet meer, dus probeerden sommigen hun hachje te redden met dit computernetwerkî, aldus Pielkenrood. Het computerprogramma is volgens hem nooit meer geworden dan een prototype. Het was simpelweg onmogelijk om alle informatie van de toenmalige 120 leden erin op te nemen. Bovendien was het maar de vraag of iedereen mee wilde werken, aldus Pielkenrood. Hij weet niet wie opdracht gaf tot de ontwikkeling van het systeem. ìMensen bij automatisering hebben wat aangeklooid. Zij werken trouwens allemaal niet meer bij de BFN.î In het Algemeen Dagblad van vrijdag beweert een oud-medewerker van de BFBNdat het illegale systeem wel degelijk heeft gedraaid na 1994. Hierin stonden volgens hem alle bouwprojecten vermeld en de afspraken die de betonfabrikanten daarover hadden gemaakt. ìIedereen op kantoor wist ervan, ook de directie en de bedrijven die waren aangesloten.î

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels