nieuws

Doorvoeren met schuim brandwerend

bouwbreed

Doorvoeren met schuim brandwerend

den haag- Het nieuwe brandwerende schuim Tangit FP 500 van fabrikant Henkel maakt doorvoeren brandwerend. Met de gangbare methode is het brandwerend maken van doorvoeren van kabels en leidingen arbeidsintensief, omdat veelal nog proppen steenwol worden aangebracht die worden afgewerkt met een brandwerende pasta. In het nieuwe Bouwbesluit zijn zelfs nadere eisen gesteld ten aanzien van brandveilig en brandwerend bouwen. De regels die op 1 januari in werking treden, zijn behoorlijk aangescherpt. De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag, de zogeheten wbdbo-waarde, moet zowel bij renovatie als bij nieuwbouw vrijwel altijd tenminste 60 minuten bedragen. Tegen deze achtergrond heeft fabrikant Henkel het tweecomponentenschuim Tangit FP 500 geïntroduceerd. In tegenstelling tot de PU-schuimen hardt dit schuim zeer snel uit. De uitharding is niet afhankelijk van luchtvochtigheid. Na 6 minuten is het schuim insnijdbaar. Tangit FP 500 kan worden bepleisterd of geverfd en wordt met een kitpistool aangebracht.

Reageer op dit artikel