nieuws

Deense bouw loopt achter met research

bouwbreed Premium

Deense bouw loopt achter met research

kopenhagen – De bouwresearchinzet in Denemarken blijft ver achter bij het gemiddelde in de Oeso. De Deense bouwsector is daardoor ondoelmatig, te duur en maakt teveel fouten. Die ongezouten kritiek wordt geleverd in een door de georganiseerde bouw met instemming ontvangen overheidsrapport. Volgens dat rapport wordt er bovendien vaak onderzoek gepleegd dat niet relevant is voor de sector, terwijl ook de informatieoverdacht sterk te wensen overlaat. Met de financiering door de overheid moet het verder maar eens afgelopen zijn, vinden de rapporteurs. Als de bouw goede research wil, zal het zelf in de buidel moeten tasten. De komende 10 jaar is een plan van aanpak nodig om de researchresultaten daar te krijgen waar ze kunnen worden gebruikt: in de praktijk. De inzet zal zich daarbij primair moeten gaan richten op management, bouwproces en educatie.

Reageer op dit artikel