nieuws

De Vlieger begint met Babylon loopbaan in Den Haag

bouwbreed

den haag – Imca Vastgoed en Bouwfonds hebben het kantoor- en winkelcomplex Babylon gekocht. In de notariÎle akte heet de eigenaar officieel Imca Bouwfonds Property Finance BV. Voor het Amsterdamse Imca Vastgoed is de koop van Babylon het begin van een nieuwe commerciÎle ëloopbaaní in Den Haag.

Hoewel Imca Vastgoed en Bouwfonds vandaag pas met het officiÎle bericht naar buiten willen komen, bevestigt drs. K.H. Smit (financieel directeur Imca Vastgoed) dat de notariÎle akte inmiddels is gepasseerd. ìBouwfonds neemt de financiÎle kant voor zijn rekening en Imca Vastgoed is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van Babylonî, verklaart hij. Hoewel voldoende speculaties de ronde doen over de toekomstige herontwikkeling, zoals een nieuw ministerie op Babylon, noemt Smit dat allemaal proefballonnetjes. ìEr bestaat een aantal plannen voor de ontwikkeling van het stationsgebied inclusief het Koningin Julianaplein, zowel vanuit de gemeente als vanuit de markt. Wij zullen zeker overleggen. Volgens Smit richt Imca/Bouwfonds zich niet alleen op de bouw van nieuwe ministeries, maar ook op winkels en hotelfuncties. De samenwerking met Bouwfonds is niet toevallig. Bouwfonds betekent een strategische partner voor Imca waar het om de Haagse markt gaat. Want het zal zeker niet bij Babylon blijven, verklapt Smit.

Duizendpoot

Topspeler in de Haagse koop is de Amsterdamse ondernemer Erik de Vlieger, die niet direct branchegebonden opereert. Begin jaren negentig stortte hij zich op de Amsterdamse vastgoedmarkt, eerst als medewerker van Imca Vastgoed, later als directeur. Nu, twaalf jaar later, kent de Vlieger (41) inmiddels zijn synoniemen: magnaat, legende, tycoon, duizendpoot, om maar wat te noemen. Tussen zijn entree in Amsterdam (1990) en de aankoop van het Haagse Babylon kocht hij een scheepswerf, begon hij een luchtvaartmaatschappij, poogde hij AT5 te redden, deed hij eer serieus bod op de commerciÎle FM-frequenties van 110 miljoen euro (de toenmalige staatssecretaris De Vries vroeg 100 miljoen euro), kocht hij muziekkrant Oor en deed hij kortelings een bod op het noodlijdende Parool. Het is slechts een greep in willekeurige volgorde uit zijn commerciÎle arsenaal.

Reageer op dit artikel