nieuws

Consortium biedt op Uni-Invest

bouwbreed

Consortium biedt op Uni-Invest

amsterdam – Het consortium onder leiding van De Merwede Group en Lehman Brothers Real Estate Group zet zijn in juli aangekondigde bod op vastgoedfonds Uni-Invest door. Het consortium biedt 12,75 euro in contanten per aandeel. De totale overnamesom komt op 884 miljoen euro. Door de overname verdwijnt Uni-Invest na 78 jaar van de Amsterdamse beurs. Uni-Invest bezit uitsluitend Nederlands vastgoed, ter waarde van 1,8 miljard euro. De Merwede, onder meer eigenaar van de Euromast in Rotterdam, heeft een vastgoedportefeuille van 750 miljoen euro. Lehman Brothers, actief in Europa en Noord-Amerika, heeft een portefeuille 1,6 miljard euro. Uni-Invest licht op 2 oktober tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering het bod toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels