nieuws

Compromis verkoop huurhuizen Zeeburg

bouwbreed

Compromis verkoop huurhuizen Zeeburg

amsterdam – Stadsdeel Zeeburg gaat alsnog akkoord met de verkoop van vierhonderd sociale huurwoningen in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Stadsdeelvoorzitter Herrema maakt de weg vrij voor woningcorporatie Het Oosten om een kleine tweehonderd woningen te verkopen op het KNSM-eiland. Aanvankelijk wilde Herrema (PvdA) helemaal niet weten van verkoop in het Oostelijk Havengebied. Dit zou het beeld versterken dat ‘eilanden ontstaan voor de rijken’. In het jongste voorstel aan de stadsdeelraad mogen alleen huurwoningen met vier of meer kamers niet worden verkocht. Verder moeten de woningen eerst worden aangeboden aan zittende huurders en krijgen stadsdeelbewoners die een sociale huurwoning achterlaten voorrang. Dit om doorstroming te bevorderen. Mocht de verkoop slagen, dan nog bestaat in 2010 30 procent van de woningvoorraad in het Oostelijk Havengebied uit sociale huurwoningen. Volgens afspraken tussen de gemeente en de corporaties mogen tot 2007 28.500 huurwoningen – waarvan een kleine tweeduizend in Zeeburg – worden verkocht.

Reageer op dit artikel