nieuws

Buurt in actie tegen komst windmolens

bouwbreed

Buurt in actie tegen komst windmolens

HARDENBERG – In de gemeente Hardenberg is een actiecomité opgericht die zich verzet tegen de mogelijke komst van windmolens op de locatie Holtheme-Radewijk. De tegenstanders hebben een lijst met vijftig handtekeningen overhandigd aan het gemeentebestuur. De bezwaarmakers vinden de plaatsing van windmolens horizonvervuiling. Bovendien zijn de actievoerders bang dat de windmolens zo’n 140 meter hoog worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hardenberg is alle kritiek voorbarig. ‘Er is nog geen definitief besluit genomen. We nemen de mening van de actievoerders mee in de besluitvorming. Medio oktober zal het college van burgemeester en wethouders de knoop doorhakken.’

Reageer op dit artikel