nieuws

Bouwvlak en -perceel zijn niet hetzelfde

bouwbreed Premium

Bouwvlak en -perceel zijn niet hetzelfde

den haag – Het begrip ‘bouwperceel’ dient te worden onderscheiden van het begrip ‘bouwvlak’. Dat stelt de Raad van State in Den Haag, op verzoek van de gemeente Amstelveen. De gemeente Amstelveen werd vorig jaar op de vingers getikt door de rechtbank in Amsterdam voor het geven van toestemming voor de bouw van een tweede woning binnen een bouwvlak. De rechter achtte het begrip ‘bouwvlak’ namelijk gelijk aan het begrip ‘bouwperceel’, waarop slechts één hoofdgebouw is toegestaan. Naar mening van de Raad van State maakt het betrokken bestemmingsplan echter duidelijk onderscheid tussen beide begrippen en zijn binnen het bouwvlak meerdere woningen toegestaan. De raad heeft de uitspraak van de rechter dan ook vernietigd.

Reageer op dit artikel