nieuws

‘Betuwelijn ondergraaft hotel’

bouwbreed

‘Betuwelijn ondergraaft hotel’

VUGHT – Het is mogelijk dat het parkeerdek van Hotel Tiel, onderdeel van het Van der Valk-concern, ingestort is door grondwerkzaamheden die nodig zijn voor de aanleg van de Betuwelijn. Door heiwerkzaamheden en wateronttrekkingen is de vloer van het parkeerdek, die iets te krap bemeten was, mogelijk verschoven. Dat heeft mr. J. Bil, woordvoerder van Van der Valk International, gezegd op een bijeenkomst in Vught. Bil sluit niet uit dat hij de Projectorganisatie Betuweroute en de gemeente Tiel aansprakelijk gaat stellen voor de miljoenenschade die ontstaan is door de instorting. De Betuwelijn loopt pal langs het Tielse hotel. Motel Van der Valk in Vught hoeft niet dicht. De gemeente Vught is het eens met die conclusie van het advies- en ingenieursbureau DHV uit Amersfoort. Wel is er een waslijst aan kleinere gebreken opgesteld die te maken hebben met de constructie van het motel en de brandveiligheid. De belangrijkste tekortkoming is de aanwezigheid van betonrot in de vloer van de spoelkeuken en een klein stukje van het terras. Dat is direct doorgegeven aan de directie van Van der Valk. Die heeft de keukenvloer en het stukje terras onmiddellijk laten stutten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels