nieuws

Besluit MTC Valburg komt pas later

bouwbreed

Besluit MTC Valburg komt pas later

arnhem – De provincie Gelderland neemt pas eind november een definitief besluit over de toekomst van het transport- en overslagcentrum voor weg, water en spoor MTC bij Valburg. In de komende maanden moet er onder meer een zogeheten nut- en oodzaakdiscussie worden gevoerd met alle betrokkenen. Provinciale Staten zijn gisteren akkoord gegaan met dit voornemen van GS. De toekomst van het miljardenproject is onzeker geworden door een uitspraak van de Raad van State. Die vernietigde vorige maand een belangrijk deel van de besluitvorming rond het MTC. Het provinciebestuur wil in de komende maanden alle voors en tegens van het MTC op een rijtje zetten. Van belang is daarbij een nog geheim advies van provinciale juristen, die stellen dat repareren van de besluitvorming waarschijnlijk teveel tijd gaat kosten. De gemeenten Nijmegen en Overbetuwe, deelnemers in het MTC, hebben al verklaard dat het transportcentrum wat hen betreft van de baan is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels