nieuws

Arcadis vormt met Britse Aqumen joint venture

bouwbreed

arnhem – Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft een samenwerkingsverband gesloten met zijn Britse branchegenoot Aqumen. De nieuwe joint venture gaat zich richten op facility-management.

Arcadis Aqumen FM, zoals de krachtenbundeling gaat heten, wil eerst de Nederlandse markt bestieren. Op termijn zal de joint venture echter ook ook andere Europese landen gaan bedienen. Het hoofdkantoor komt in Arnhem, de vestigingsplaats van Arcadis. Met behulp van de dienstverlening van Arcadis Aqumen FM kunnen ìklanten hun prestaties verbeteren en kosten reduceren, met name waar het niet-kerntaken betreftî, aldus een woordvoerder van Arcadis. Dat gebeurt door bijvoorbeeld de infrastructuur en gebouwen van bedrijven uit handen te nemen, of door technische diensten aan te sturen. Ook kan gedacht worden aan onderhoud, schoonmaak en beveiliging. ìMet onze diensten hoven klanten zich niet langer bezig te houden met de dagelijkse activiteiten in hun ondersteunende afdelingen.î De woordvoerder spreek van een ìuitzonderlijk goede matchî tussen Arcadis en Aqumen. Arcadis profiteert van de expertise van Aqumen op het gebied van facility management. Aqumen profiteert op zijn beurt op het uitgebreide klantenbestand van Arcadis. Aan het einde van dit jaar moet Arcadis Aqumen FM ongeveer veertig medewerkers in dienst hebben en een omzet boeken van 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels