nieuws

Amnesie teistert niet alleen Korthals

bouwbreed

Amnesie teistert niet alleen Korthals

den haag – Dat minister van Defensie Korthals in zijn vorige functie van bewindsman van Justitie in december 2001 niet meer wist dat hij juni dat jaar al gehoord had over de transactie rond de Schipholspoortunnel, dreigt hem streng te worden aangerekend. Het geheugenverlies lijkt echter niet alleen hem, maar gans televisie-kijkend en krantenlezend Nederland te hebben getroffen. Op 12 december 2000, een jaar eerder al, wist het NOS-journaal te melden dat HBG en Strukton bij het openbaar ministerie een verzoek hadden ingediend om de zaak te schikken. In ieder geval het Algemeen Dagblad bracht dit bericht ook nog eens de volgende dag. Daarop is door niemand gereageerd. De data zijn op zijn minst curieus te noemen. Op 12 december 2000 werd bekend dat de Tweede Kamer besloten had de Algemene Rekenkamer te vragen een onderzoek in te stellen naar de aanbestedingspraktijk van NS-Railinfrabeheer. Aanleiding was de affaire rond de Schipholspoortunnel, waarover de kamer ‘geschokt’ was. Verwacht had kunnen worden dat de Kamer als een bok op de haverkist zou zitten.

Reageer op dit artikel