nieuws

Zeeuws Museum krijgt facelift

bouwbreed

Zeeuws Museum krijgt facelift

MIDDELBURG – Het Zeeuws Museum in Middelburg gaat verbouwen. Het museum, dat is gevestigd in een middeleeuwse abdij, krijgt een nieuwe, beter toegankelijke ingang aan het Abdijplein. Ook de binnenkant van het gebouw krijgt een facelift. Zo wordt de huidige kelder omgebouwd tot publieksruimte en komen er een nieuw trappenhuis en een lift. Voor de nieuwe vormgeving van de binnenkant heeft het museum architect Christian Kieckens ingeschakeld, voor de buitenkant Ben Westenburger. Het streven is om aan het einde van het jaar te beginnen met de verbouwing en halverwege 2004 klaar te zijn. Het museum schat de kosten van de hele operatie op zo’n 5,5 miljoen euro. Het is nog niet duidelijk of de provincie Zeeland genoeg geld beschikbaar stelt om alle onderdelen van het plan te kunnen uitvoeren.

Reageer op dit artikel