nieuws

Winstval voor Zweedse bouwreus Skanska

bouwbreed

Winstval voor Zweedse bouwreus Skanska

stockholm – Het Zweedse bouwconcern Skanska heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 15,3 miljoen euro geboekt. Dat is bijna 85 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De winstdaling van de internationaal opererende bouwreus werd met name veroorzaakt door een dalende omzet. Bovendien moest het bedrijf vanwege het slechte beursklimaat 34 miljoen euro extra storten in haar pensioenfonds. Over het gehele eerste halfjaar kwam de winst uit op 20,2 miljoen euro. Ook dat is flink minder dan een jaar eerder. Toen werd over de eerste zes maanden een nettowinst behaald van 64,7 miljoen euro, oftewel 74 procent meer. Ook de omzet van Skanska liep in het eerste halfjaar terug, van 8,7 miljard naar 7,9 miljard euro.

Reageer op dit artikel