nieuws

VNO-NCW wil lasten verlaagd hebben

bouwbreed Premium

VNO-NCW wil lasten verlaagd hebben

den haag – De overheid moet de lasten van werkgevers verlagen. Dat vindt ’s lands werkgeversorganisatie VNO-NCW. De internationale concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven moet op die manier verbeterd worden. De lage economische groeicijfers over het tweede kwartaal van dit jaar zijn aanleiding voor de uitlatingen van de werkgeversorganisatie. VNO-NCW hoopt dat een toename van export de haperende economie van Nederland weer aan de praat kan krijgen. Maar relatief lage exportvolumes frustreren de verwachtingen. Lastenverlaging voor het bedrijfsleven, zo redeneert VNO-NCW, zorgt voor een versterking van Nederlandse ondernemingen op de internationale markt. ‘We moeten inhaken op de aantrekkende wereldhandel’, licht een woordvoerder van de werkgeversfederatie toe. (anp)

Reageer op dit artikel